2. konzultace

 1_ Myšlenka

Návrh stavby jsem oproti první konzultaci předělal, původní myšlenku však podpořil. Mou hlavní myšlenkou je spojit umění a sport, který bude probíhat okolo dominantní stavby - mostu. Dle mého mínění by mělo okolí řeky sloužit ke sportovním a rekreačním aktivitám. Při průzkumu oblasti jsem narazil na kuželkárnu, tenisové kurty, zázemí pro vodáky a také letní divadlo pod jedním z pilířů chebského mostu. Na druhé straně přes řeku je sice cyklostezka, ale nemá žádné zázemí ani přívětivé okolí pro aktivity.


2_ Kompozice

 

V mém návrhu bych chtěl spojit jak denní, tak noční aktivity spojené se sportem a uměním - proto jsem stavbu rozdělil do dvou částí. V první východní části se nacházejí šatny pro cyklisty, tenisty, vodáky a běžce se zázemím a recepce, která bude sloužit jako infocentrum a správa sportovních aktivit. V druhé části můžeme najít více umělecké zaměření. Je zde bar/občerstvení, správa divadelní a hudební scény, toalety a šatna. Bude zde také vchod na venkovní stage. V mezičásti mezi dvěma objekty budou stojany pro kola a posezení s výhledem na most a řeku. Okolí bude revitalizováno a budou zde menší objekty například pro vodáky, nebo druhá stage na vodě. Celá stavba je situována tak, aby jste při koncertech, či při pouhém sezení měli objekt mostu před sebou - tím bych rád obyvatelům a turistům připomínal důležitou podstatu stavby. 




Situace (Zelená nová stavba, červená - zrušené stavby)




Koncept stavby




Skica půdorysu
(1 - šatny, 2 - toalety a umývárna, 3 - sprchy, 4,8 - sklad, 5,6 - recepce, 7 - místo lounge, 9 - toaleta, 10 - šatny pro návštěvníky kulturních akcí, 11 - místo venkovní stage, 12 - příroda prostupující objektem) 



Skica exteriéru




Skica řezu




Prvotní konceptuální vizualizace




Prvotní konceptuální vizualizace




Skicy stage připojené na objekt a stage na vodě

Komentáře